Allround Klussenbedrijf Aarts

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Stucwerk

WANDEN EN PLAFONDS.

Wij verwijderen oude wanden en plafonds op professionele wijze, plaatsen nieuwe wanden en plafonds en werken deze af naar wens.
Al het wandwerk en alle plafonds worden met uiterste zorg door ons behandeld. Wij smeren altijd eerst een primerlaag en daarna een laag specie die varieert tussen de 5 en 8 mm dikte afhankelijk van de ondergrond. Dit vanwege de spanning die op de plafonds en wanden kunnen ontstaan. Hierdoor voorkomen we scheurvorming en krijgt u een prachtige afwerking onder de normen en de waarden van het stucadoren. Het is ook mogelijk dat we alleen een pleisterlaag aanbrengen van +/- 2mm dikte. Dit gebeurt dan ook vaak in nieuwbouwwoningen, waarbij de wanden dan vaak worden gepleisterd en glad afgewerkt, tenzij u een andere afwerking wenst, zoals bijvoorbeeld spachtelputz of een andere sierpleister of schuurwerk fijn/grof.

SIER- EN PLEISTERWERK.

Wand afwerkingen, zoals spachtelputz en structuurpleister, kunnen ook erg mooi zijn. Het moet altijd aangebracht worden op vlak gestucte wanden zodat u het mooiste resultaat krijgt. Er komt te allen tijde een primerlaag tussen voor de hechting. Ook deze producten zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en in verschillende korreldiktes van 1 t/m 3 mm. Mochten uw wanden niet vlak genoeg zijn dan is het geen uitdaging voor ons om deze glad en strak af te werken om vervolgens een mooie sierpleister aan te brengen.
Hedendaagse sierpleisters zijn hard, stootvast, afwasbaar en zijn bovendien door en door gekleurd, waardoor eventuele kleine beschadigingen geen verfbeurt noodzakelijk maken.
Sierpleister is ook toepasbaar in nieuwbouw vanwege de elastische en flexibele eigenschappen waardoor wandscheurtjes worden opgevangen. In hoeken kunnen wij als voorzorg fibatape of gaasband aanbrengen indien dit nodig wordt geacht.
Wanden worden altijd met een voorstrijkmiddel behandeld om deze ruwer te maken. Het voorstrijkmiddel dringt diep in de porien van de ondergrond en zorgt voor een sterke hechting tussen wand en sierpleister. De ondergrond dient nagenoeg egaal, droog, schoon en dus vrij van vetresten, stof, behangdeeltjes en dergelijke te zijn.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu