Allround Klussenbedrijf Aarts

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Voegwerk

Allround Klussenbedrijf Aarts.
Is ook uw specialist in de Gevelrenovatie !
En nieuwbouw voegwerken in alle soorten en kleuren!

  
Waarom uw gevel renoveren?

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werden in korte tijd veel woningen gebouwd. Het tempo van bouwen en de prijs daarvan waren bepalend.
Dat is er de oorzaak van dat er minder werd gelet op de duurzaamheid van het voegwerk. Veel van het voegwerk dat in die tijd is geproduceerd is inmiddels aan vervanging toe.
Kantoor- en bedrijfspanden, maar ook historische en monumentale panden en woningen zijn vaak nauwelijks onderhouden. Dit is dan goed terug te zien in het voegwerk.
Als men er echter op tijd bij is kan nog veel van de schade hersteld worden d.m.v. gevelrenovatie of gevelrestauratie. Tevens kunnen maatregelen genomen worden om verdere verslechtering tegen te gaan.
Daarnaast kan aanslag van zout en vlekken en afbraak van structuur gereinigd worden. De gevel vochtwerend en vuilafstotend maken behoort ook tot de mogelijkheden.
Onder een gevelrenovatie verstaan wij het in nieuwe staat brengen van een beschadigde of verwaarloosde gevel.
Mocht een gevel ernstige gebreken vertonen zoals slechte voegen, alg- en mosvorming, vochtdoorslag of scheuren,dan is een complete gevelrenovatie/restauratie de juiste beslissing.

Totale gevelrenovatie.

Wij leveren  een totaalpakket voor de gevelrenovatie. Dit pakket bestaat uit:

- Het uitslijpen/uithakken van het oude voegwerk.
- Het reparen en herstellen van kapotte stenen en scheuren in de gevels.
- Het met hoge druk reinigen van de gevel.
- Het voorzien van nieuw voegwerk .
- Het impregneren van de gevel.
             Uitkappen/uitslijpen

Over het algemeen wordt voegwerk in de loop der jaren aangetast door weer- en milieuinvloeden. Door de zure bestanddelen in het regenwater kunnen de bindmiddelen in het oude voegwerk oplossen waardoor de voeg zacht en poreus wordt.

Bovendien werd in het verleden over het algemeen niet veel aandacht besteed aan de kwaliteit van het voegwerk. Vaak werd dit gezien als sluitpost op de begroting.
Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade zou kunnen ontstaan.

Als dit het geval mocht zijn is het nodig om het voegwerk te verwijderen. Dit gebeurt door het uitslijpen of uithakken van het bestaande voegwerk. Dit moet uiteraard deskundig gebeuren.

Het oude voegwerk dient volledig te worden verwijderd.
De voeg dient voldoende diep te worden uitgehakt.
Het uithakken dient zeer zorgvuldig te gebeuren om beschadigingen te voorkomen.

Indien het voorkomt dat de aanwezige gevelstenen van een zodanig zachte kwaliteit blijken te zijn, is het aan te raden het oude voegwerk met behulp van een diamantslijpschijf uit te slijpen.

Na het uitslijpen of uithakken dient de gevel grondig te worden gereinigd, zodat er een gezond hechtvlak ontstaat voor het nieuwe voegwerk.

Scheuren en stenen herstellen.

Scheuren in metselwerk zijn over het algemeen lastig te repareren; een woning die scheuren vertoont vraagt om aandacht. Scheuren ontstaan door fouten in het ontwerp of uitvoering, maar ook door trillingen of bodemverzakking.

Het herstellen van de scheuren tijdens een gevelrenovatie kan op verschillende manieren gebeuren, de te behandelen scheur kan worden uitgeboet en opnieuw worden ingemetseld maar dit zal de aanwezige spanningen in de gevel niet weg nemen.
Wij verkiezen het repareren van gevelscheuren door middel van het TOTAL WALL CONCEPT ®.
Dit houdt het volgende in:

Nadat de reparatiemethode is bepaald, worden (volgens een op voorhand bepaald patroon) over de breedte van de scheur een aantal voegen 4 tot 7 mm uitgefreesd.

De uitgefreesde voegen worden voorzien van een r.v.s wapening ( Helibar).De wapening wordt in de gevel verankerd d.m.v de speciaal ontwikkelde krimpvrije mortel (Helibond).Tenslotte volgt de afwerking. Dit bestaat uit het opnieuw voegen van de behandelde gedeelten.

De voordelen zijn:

- Zeer kostenbesparend
- Grote treksterkte
- Laat het metselwerk visueel onbeschadigd
- Minimale overlast voor de bewoners


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu